Inloggen
Talent Recruiter
SharkTalent - Be Smart, Be Shark Menu
SharkTalent Get your next job interview! Registreer je gratis

FAQ

Registreren & Aanmelden

Welk soort lidmaatschap moet ik nemen?

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan of als je gewoon nieuwsgierig bent naar welk bedrijf jouw talent zal ontdekken, kun je je aanmelden als Talent.
Als je een bedrijf vertegenwoordigt of wanneer je aan het recruiten bent, dan is het Recruiter lidmaatschap voor jou bedoeld.

TOP

 

Waarom zou ik mij aanmelden bij SharkTalent?
Als Talent kun je bedrijven een goede eerste indruk geven van jouw talenten door ze te presenteren in een video. SharkTalent biedt de mogelijkheid om jouw vaardigheden en persoonlijkheid te delen om die ene baan aangeboden te krijgen.Als je een Recruiter bent, kun je altijd, overal en op elk apparaat video's van Talenten bekijken. Het is ook mogelijk om SharkTalent te gebruiken als recruitment tool (SharkTool).

TOP

 

Hoe lang duurt mijn gratis proefperiode?
Nieuwe registraties krijgen een gratis proefperiode van:

 

  • 90 dagen voor Talents
  • 30 dagen voor Recruiters

 

Talent heeft een 90 dagen gratis proefperiode voor Career Pro. Na 90 dagen kan het Talent beslissen om verder te gaan met een betaald abonnement van Career Pro en blijven profiteren van alle functies, of het Talent kan besluiten om na de gratis proefperiode te kiezen voor Career Basic; dat is gratis. Career Basic heeft minder functies dan Career Pro.

 

Goed te weten

Het duurt maximaal 24 uur voordat de Plus Account voor Recruiters volledig geactiveerd is. SharkTalent heeft privacy en veiligheid hoog in het vaandel staan. Om die reden voert SharkTalent een controle uit om er zeker van te zijn dat diegene die zich als bedrijf bij SharkTalent registreert ook echt een bedrijf is. Je kunt na het registreren wel alvast je cockpit maken en de vacatures aanmaken, zodat je er klaar voor bent om jouw vacatures online te zetten op het moment dat het Plus account actief is.

TOP

 

Hoe kan ik upgraden naar een betaald abonnement?
Tijdens of na je gratis proefperiode kun je eenvoudig overschakelen naar een betaald abonnement door te klikken op de knop "Nieuw abonnement of verlengen" in je Cockpit. Je kunt het aanbod kiezen dat het beste bij je past.

TOP

Abonnementen & Prijzen

Welk abonnement is het beste voor mij?

Talent
Voor Talent zijn er twee abonnementen beschikbaar, namelijk:

 • Career Talent Basic
 • Career Talent Pro

 

Recruiter
Voor Recruiter zijn er 3 abonnementen waaruit een keuze gemaakt kan worden:

 • Career Lite
 • Career Plus
 • Career Premium

 

Welk abonnement voor jou het beste is hangt af van de features die je graag wilt gebruiken.

TOP

 

Kan ik een korting krijgen en hoe betaal ik mijn abonnement?

Na de gratis proefperiode moet je een abonnement kiezen om gebruik te kunnen blijven maken van SharkTalent. Career Basic (Talent) is gratis; voor alle andere abonnementen vragen wij een fee. Je kan per maand, per kwartaal of per jaar betalen. In alle gevallen moet je het volledige bedrag betalen op het moment dat je een abonnement koopt. De op onze website vermelde prijzen zijn de prijzen per maand exclusief toepasselijke belastingen, zoals BTW.

Talent
Als je een Career Pro abonnement koopt en per kwartaal betaalt, dan krijg je 20% korting op de maandelijkse abonnementsprijs. Je krijgt een korting van 50% op de maandelijkse abonnementsprijs als je een jaarabonnement koopt.

Recruiter
Als je een Career lite, een Career Plus of een Career Premium abonnement koopt en per kwartaal betaalt, ontvang je 10% korting op de maandelijkse prijs van het abonnement dat je hebt gekozen. Je krijgt een korting van 25% op de maandelijkse abonnementsprijs als je een jaarabonnement koopt.

Je kunt het abonnement in je Cockpit betalen met een creditcard of via internet bankieren.

 

Goed te weten

We werken samen met het bedrijf Adyen om alle betalingen af te handelen. Adyen is een onafhankelijke payment provider die het mogelijk maakt om te betalen op verschillende manieren. Afhankelijk van het land waar je woont, is het mogelijk om te betalen met credit card of via internet bankieren.

TOP

 

Ik heb gekozen voor een abonnement voor een bepaalde periode en ik wil graag een ander abonnement binnen mijn lidmaatschapstype. Kan dat?
Ja, dat kan. Je kunt binnen je lidmaatschapstype op elk gewenst moment een ander abonnement kopen. Als je dit doet, word je gevraagd om het volledige bedrag van het nieuwe abonnement te betalen op het moment dat je het nieuwe abonnement koopt. De abonnementskosten van het eerdere gekochte abonnement worden niet terugbetaald. Dit betekent dat je de features van beide abonnementen kunt gebruiken totdat één van de abonnementen is beëindigd.

TOP

 

De abonnementskosten zijn in CHF, EUR en USD. Kan ik kiezen in welke valuta ik wil betalen?

Als je woont of gevestigd bent in Zwitserland
Nee, dat is niet mogelijk. Als je woont of gevestigd bent in Zwitserland gelden de tarieven in CHF.

Als je woont of gevestigd bent in de Europese Unie 
Nee, dat is niet mogelijk. Als je woont of gevestigd bent in een van de landen van de Europese Unie gelden de tarieven in EUR.

Als je woont of gevestigd bent in Australië, Canada, China, Hong Kong, Japan of de Verenigde Staten van Amerika
Nee, dat is niet mogelijk. Als je woont of gevestigd bent in Australië, Canada, China, Hong Kong, Japan of de Verenigde Staten van Amerika gelden de tarieven in USD.

 

Goed te weten

Als gevolg van wisselkoersschommelingen kan het zijn dat sommige tarieven in een bepaalde valuta niet gelijk zijn aan de tarieven in een andere valuta na het toepassen van de wisselkoers. Dit realiseren wij ons. Hoewel we de wisselkoersen blijven volgen, verwachten wij niet dat wij onze tarieven regelmatig zullen aanpassen. Wij houden rekening met veel verschillende factoren bij het bepalen van onze tarieven. Wij behouden ons echter het recht voor om onze tarieven op elk moment te wijzigen.

Omdat SharkTalent een Zwitsers bedrijf is, hebben wij onze tarieven vastgesteld in CHF. Voor de tarieven in EUR en USD hebben we de tarieven in CHF genomen en de gemiddelde wisselkoers gedurende een lange termijn toegepast voor de afronding. De lange termijn wisselkoersen die wij gebruiken zijn:

1 EUR = 1.25 CHF and 1 USD = 1.10 CHF

TOP

Producten & Diensten

Wat is SharkTalent?
SharkTalent is een online video platform voor mensen die hun professionele vaardigheden willen laten zien en deze willen delen door middel van video. Ons publiek bestaat uit mensen die op zoek zijn naar werknemers.

Als Talent kun je jouw eigen video's maken, waardoor Recruiters een uitstekende eerste indruk van jouw professionele vaardigheden en persoonlijkheid krijgen. Stop met zoeken; laat Recruiters jou vinden!

Als Recruiter kun je video's van Talent bekijken, waardoor je een preview krijgt van hun professionele vaardigheden. Zie het als een trailer van een nieuwe film; het lezen van de filmbeschrijving vertelt je iets, maar pas na het zien van de trailer kan je goed beslissen of je de film daadwerkelijk wil zien. SharkTalent werkt op dezelfde manier.

TOP

 

Wat is een Cockpit?
De Cockpit is je thuisbasis. Vanuit je Cockpit ben je in staat om al je content te beheren en te communiceren met anderen.

 • Talents
  In je Cockpit kun je jouw video's en alle andere informatie beheren. Het is de plek waar je jouw professionele vaardigheden door middel van video’s laat zien, zodat je opvalt bij Recruiters.
 • Recruiters
  In je Cockpit kun je Talent zoeken en vinden, zodat je vervolgens contact met dat Talent kan maken, die jou door hun Video Pitch nieuwsgierig hebben gemaakt. Via SharkMessenger kun je communiceren met Talent. Je kunt jezelf ook linken met andere Recruiters (SharkConnections). Het hebben van een SharkConnection maakt het mogelijk om met die Recruiter samen te werken.

TOP

 

Wat zijn SharkConnections?
Als Recruiter ben je in staat om te linken met andere Recruiters. Die link tussen Recruiters noemen wij een SharkConnection. Om een SharkConnection te creëren, moet je als Recruiter een verzoek sturen naar de Recruiter waarmee je gelinkt wilt zijn. De SharkConnection ontstaat als de andere Recruiter dit verzoek accepteert.

Het hebben van SharkConnections biedt de mogelijkheid om samen te werken en helpt je om eenvoudiger weloverwogen beslissingen te nemen. Het hebben van SharkConnections is belangrijk als je van plan bent om ons platform als recruitment tool te gebruiken (SharkTool).

TOP

 

Hoe maak ik de perfecte Video Pitch?
Als Talent is je Video Pitch het belangrijkste onderdeel in je Cockpit. Jouw Video Pitch bied je de mogelijkheid om indruk te maken op je toekomstige werkgever. Laat in je Video Pitch het beste van jezelf zien, zodat Recruiters meer over jou te weten willen komen!

 

Goed om te weten

Hulp nodig? Klik hier voor 10 tips voor het maken van een Video Pitch. Klik hier om Video Pitch voorbeelden te zien.

TOP

 

Hoe kan ik contact opnemen met SharkTalent als ik een vraag heb?
Klik hier voor onze contactgegevens. Heb je specifieke vragen of opmerkingen over ons privacybeleid, neem dan contact met ons op via e-mail privacy.questions@sharktalent.com of per post:

SharkTalent Sàrl
Rue de l’Evole 5
2000 Neuchâtel
Zwitserland

Wil je meer informatie?

Je kunt ons ook volgen via Social Media.

  

 

Goed om te weten

Als je al lid bent van SharkTalent, kun je via de Support-knop in je Cockpit contact met ons opnemen. We zullen ons best doen om binnen 24 uur te reageren.

TOP

privacy & veiligheid

Wie kan mijn gegevens zien?

Als Talent wil je vast weten wie jouw video's en andere persoonlijke informatie kan zien. Hieronder wordt uitgelegd welke content Recruiters kunnen inzien.

Wanneer je geen contactverzoek van een Recruiter hebt ontvangen of wanneer je een contact verzoek hebt afgewezen.
Recruiters kunnen alleen jouw Video Pitch en jouw 5 sterkste eigenschappen binnen het SharkTalent platform zien. Ze kunnen géén andere content van jou zien, zoals bijvoorbeeld je voor- en achternaam. Je bent in staat om je video pitch te verbergen, als je een Career Pro-abonnement hebt. In dat geval kunnen Recruiters je video pitch niet zien voordat ze je hebben gecontacteerd. Bedenk wel dat dit je zichtbaarheid en kansen voor een interview aanzienlijk zullen verminderen.

Wanneer je een contact verzoek hebt geaccepteerd.
Wanneer je een contactverzoek hebt geaccepteerd, zal een Recruiter al jouw content kunnen zien (inclusief je voor- en achternaam), behalve de content dat in je persoonlijke documenten box staat. Recruiter kan vervolgens deze content delen met andere Recruiters binnen het SharkTalent platform, maar ook met mensen die nog geen lid van SharkTalent zijn. Niet-leden moeten eerst een Recruiter lidmaatschap aanschaffen om de content, die met hen is gedeeld, te kunnen zien.

Adres, telefoonnummer en e-mailadres
Recruiters kunnen je huisadres, telefoonnummer en e-mailadres niet zien binnen het SharkTalent platform. Je kunt die informatie natuurlijk wel op eigen initiatief met hen delen.

 

Goed te weten

Ben jij een Talent? In dat geval kun je jouw Video Pitch en andere gegevens ook buiten het SharkTalent platform delen. Op deze manier kan je jouw professionele vaardigheden ook buiten het SharkTalent platform bekend maken.

TOP

 

Wat zijn SharkRules?
De SharkRules zijn gedragscodes waaruit blijkt wat de do's en don’ts zijn op onze website.

 

Goed te weten

Je kunt hier klikken om de SharkRules te lezen.

TOP

 

Waar vandaan wordt het SharkTalent platform gehost?
Op dit moment host SharkTalent haar diensten vanuit Zwitserland. In de toekomst kunnen we onze diensten hosten vanuit Zwitserland en/of andere landen.

TOP

 

Wat als ik mijn wachtwoord ben vergeten of als ik mijn login wil veranderen?
Als je jouw wachtwoord bent vergeten, kun je dat opnieuw instellen door in het inlogscherm te klikken op de Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Er wordt dan een email gestuurd naar het emailadres dat je hebt opgegeven. Deze email bevat een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan opgeven.

 

Goed te weten

De login (gebruikersnaam) is hetzelfde als jouw emailadres. Als je jouw emailadres wilt wijzigen, stuur je een email naar email.change.request@ sharktalent.com met de volgende gegevens:

 

 1. Voornaam
 2. Achternaam
 3. Telefoonnummer

 

We zullen ons best doen om binnen 24 uur na ontvangst van de aanvraag contact met je op te nemen. Houd er rekening mee dat wij veiligheidsvragen kunnen stellen om er zeker van te zijn dat het account van jou is. We doen dit vanwege privacy en veiligheidsredenen. De privacy en veiligheid van onze gebruikers en van het Sharktalent platform vinden wij zeer belangrijk.

TOP

Networking

Wij werken samen met grote bedrijven waar jij ook bij kunt horen.