Inloggen
Recruiter
SharkTalent - Be Smart, Be Shark Menu
SharkTalent Get your next job interview! Registreer je gratis

De "Curriculum Vitae"

Hoe ziet goede CV er uit? SharkTalent heeft samen met specialisten een template voor een goede CV ontwikkeld. Dat template bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen en de SharkTalent CV Generator voegt die onderdelen samen om tot een goede CV te komen. Het is aan jou om die belangrijke onderdelen - zoals je persoonlijke gegevens, je ervaring, epecifieke projecten, enz. - in je cockpit in te vullen. Klik daarvoor in jouw cockpit op de knop "Manage mijn profiel en video(s)". Hieronder zijn een aantal tips en tricks die wellicht nuttig zijn om jouw CV geweldig te maken.

Tips CV

TIP 1 – Samenvatting

De eerste paar regels in je CV zijn van cruciaal belang. Trek snel de aandacht van de lezer. Je kunt dit doen door je CV te beginnen met een samenvatting. Gebruik bullet points in plaats van volledige zinnen. Het idee is om in de samenvatting je meest relevante kwalificaties uit je volledige carrière te melden, zodat de lezer dat in één oogopslag kan zien.

Tip 2 - Sterkste eigenschappen

In de samenvatting (tip 1) richt je je vooral op je prestaties en kwalificaties. Hoe zit het met je gedrags- en sociale vaardigheden? Zaken zoals besluitvaardig, doelgericht, communicatief, creatief, overtuigend, technisch, innovatief, etc. Gebruik bullet points in plaats van volledige zinnen en geef je 5 sterkste eigenschappen aan. Vind je het moeilijk om het juiste woord of de juiste term te bepalen, die jouw sterkste eigenschappen het beste omschrijven? Het internet kan misschien hulp bieden. Zoek bijvoorbeeld op "gedragsvaardigheden lijst" of "sociale vaardigheden lijst".

Tip 3 - Kort

Houd je CV kort; niet langer dan 1 tot 2 bladzijden. Als je nog de beginjaren van je carrière bent, beperkt je dan tot één bladzijde. De beschrijvingen van je meest recente en meest relevante functies zouden het langste moeten zijn.

Resume_content

Tip 4 - Prestaties

Focus op de eerste plaats op je prestaties, niet op de standaard taken die je hebt uitgevoerd. Veel CV‘s sommen alleen de taken op die iedereen zou hebben uitgevoerd in die baan. Het is veel beter om aan te geven wat jou zo apart maakt; welke prestaties hebben er voor gezorgd dat jij uitblonk in die baan?

Tip 5 - Specifiek

Wees zo specifiek mogelijk. Als je schrijft over prestaties, projecten enz., geef dan een korte omschrijving van het project en het resultaat. Bijvoorbeeld het percentage waarmee iets verbeterd is, het geld dat door het project in de toekomst wordt bespaard, enz.

Tips_phone

Tip 6 - Feedback

Vraag vrienden of familie om feedback te geven op je CV. Soms is het goed iemand om feedback te vragen die kritisch is, omdat werkgevers en recruiters dat doorgaans ook zijn.

Tip 7 - Spelling-check

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk dat er geen spelfouten of andere taalfouten in je CV staan. Vraag daarom een vriend, vriendin of familie om jouw CV kritisch  te controleren of er geen spel- of taalfouten in staan.

Tip 8 - Mensen

CV‘s zijn belangrijk, maar bedenk wel: werkgevers nemen geen CV‘s aan, maar ze nemen mensen aan. Werkgevers willen weten hoe jij bent als persoon. Een CV vertelt dat niet, maar een Video Pitch wel. Bekijk vooral de Video Pitch Tutorials om te zien hoe je een geweldige video Pitch maakt.

Networking

Wij werken samen met grote bedrijven waar jij ook bij kunt horen.