Inloggen
Recruiter
SharkTalent - Be Smart, Be Shark Menu
SharkTalent Get your next job interview! Registreer je gratis

Waarom een Video Pitch?

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Volgens de Brighton School of Business and Management zegt 1 minuut video zelfs meer dan 1,8 miljoen woorden. Een goede reden dus om een Video Pitch te maken! Bekijk de afbeelding van de Brighton School of Business and Management, want die geeft je nuttige informatie over de effectiviteit van het gebruik van video. Je kan deze afbeelding vinden onder: Social Talent.

Meer informatie over video-CV’s kun je vinden onder: Brighton School of Business and Management.

Hoe maak je een pakkende Video Pitch?

Vid-Talent

Een video pitch is een door jou gepresenteerde elevator pitch vastgelegd in een video. Een elevator pitch is een korte presentatie die wordt gebruikt om jouw toegevoegde waarde snel en duidelijk te omschrijven. De naam elevator pitch weerspiegelt het idee dat het mogelijk moet zijn om deze presentatie in een tijdsbestek van een ritje in een lift (ongeveer 30 tot 60 seconden) te kunnen geven. De term is gebaseerd op een toevallige ontmoeting met een belangrijke persoon in een lift. Als de presentatie in de lift in die paar seconden een positieve indruk achterlaat bij die persoon, dan is de kans op een vervolggesprek groot.

Jouw Video Pitch is dus het belangrijkste onderdeel in je cockpit. Het is jouw unieke kans om op te vallen en je toekomstige werkgever, recruiter of klant dat eerste WOW-gevoel te geven. Je kunt maar een keer een eerste indruk maken, zorg er dus voor dat jouw presentatie eruit springt!

Er bestaat geen perfecte manier om een goede Video Pitch te maken; wel zijn er een aantal tips die handig kunnen zijn bij het maken ervan. Hieronder vind je 10 tips. Doe er je voordeel mee.

Voordat je begint met het opnemen van je Video Pitch moet je je twee dingen afvragen: "wat wil ik dat mensen horen?" en "wat wil ik dat mensen zien?"

10 handige tips

Wat wil je dat mensen horen?

Concise

1). Schrijf op wat je wilt zeggen in de video pitch, voordat je begint met opnemen. Maak keuzes in wat belangrijk is om in je Video Pitch te zeggen en wat je beter achterwege kunt laten.

Het maken van een goede Video Pitch doe je niet zomaar. Neem daarom de tijd om je goed voor te bereiden. Er zijn verschillende manieren om je Video Pitch in te delen. Misschien heb je weleens gehoord van de WOW, HOW, NOW benadering.

WOW. Zeg iets intrigerends om ervoor te zorgen dat de andere persoon meer wil horen.

HOW. Ga in op de WOW en leg precies uit wat je doet.

NOW. Geef een concreet voorbeeld van een project dat je hebt gedaan. De sleutelzin is: "Zoals bijvoorbeeld ..."

2). Eindig je video pitch met wat je wilt bereiken.

3). Zeg niet alleen wat je kunt bieden en wat je wilt bereiken, maar doe het op een manier die interessant is. Zorg dat je opvalt.

4). Lees je elevator pitch niet voor tijdens het opnemen, maar leer het uit je hoofd. Gebruik steekwoorden die je helpen om de elevator pitch te onthouden. Probeer te ontspannen en spreek duidelijk en niet te snel.

5). Hou je Video Pitch dus kort en krachtig. (Vergeet niet: het zou niet langer moeten duren dan een ritje in een lift.)

Wat wil je dat mensen zien?

First impression

6). Zorg ervoor dat je gepast gekleed bent. Zorg er ook voor dat de achtergrond niet afleidt en dat de focus op jou ligt.

7). Zoek een rustige omgeving zonder storende achtergrondgeluiden. Je wilt immers niet alleen worden gezien, maar ook worden gehoord.

8). Maak contact met de camera alsof je een face-to-face gesprek houdt. Vergeet niet dat mensen naar je kijken.

9). Oefen zoveel als je wilt! Als je niet tevreden bent met het resultaat, dan neem je de Video Pitch gewoon nog een keer op! Vraag ook feedback van je vrienden en familie voordat je de video uploadt.

10). Last but not least:

 

Wees jezelf, Be Smart, Be Shark.

 

vIDEO tips!

Op het internet kan je nuttige informatie vinden over de do's en don'ts bij het maken van een video. Zo geeft bijvoorbeeld Matt Gnaizda in een video Skype interview tips, die ook van pas komen bij het maken van een Video Pitch. Je kan deze video ook op YouTube vinden door te klikken op de volgende link: link.

Een andere video, die nuttig zou kunnen zijn, is de video van Tom Bruno waar hij veel voorkomende fouten bespreekt bij het maken van een Video Pitch of een Video CV. Je kan deze video ook op YouTube vinden door te klikken op de volgende link: link.

Networking

Wij werken samen met grote bedrijven waar jij ook bij kunt horen.